Acasă Extern Xi Jinping: China sprijină Arabia Saudită în schimbările economice și sociale

Xi Jinping: China sprijină Arabia Saudită în schimbările economice și sociale

Stabilitatea în Arabia Saudită reprezintă piatra de temelie a prosperității și progresului în Golf și China sprijină ferm Riadul în efortul său de diversificare economică și reformă socială, a declarat președintele  Xi Jinping pentru Prințul moștenitor al Casei Regale saudite Saudită Mohammed bin Salman.

Prezent la summitul G20 de la Buenos Aires, Xi Jinping a declarat că țara sa a acordat întotdeauna o mare importanță relațiilor sale cu Arabia Saudită, a informat agenția oficială a Xinhua din China.

„China sprijină ferm Arabia Saudită în efortul său de diversificare economică și reformă socială și va continua să rămână împreună cu Arabia Saudită în chestiuni care implică interesele lor de bază”, a declarat președintele Jinping, citat de agenția Xinhua.

Agenția de presă din Arabia Saudită a anunțat, sâmbătă, că Prințul Mohammed bin Salman și președintele Xi Jinping au discutat despre parteneriatul dintre cele două țări și despre armonizarea proiectului Arabiei Saudite ”Vision 2030” cu inițiativa Chinei ”Road and Belt”, precum și despre furnizarea de petrol din Arabia Saudită în China și investițiile reciproce.

China și Arabia Saudită au legături strânse în domeniul energiei.

Arabia Saudită urmează să-și extindă anul acesta cota de piață în China, pentru prima dată din 2012, cererea fiind solicitată de noile rafinării chineze, intrând în competiție cu Rusia ca furnizor de top al celui mai mare cumpărător de petrol din lume.

În ultimii doi ani, Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol la nivel mondial, a fost depășită de Rusia ca  furnizor de petrol brut în China, iar o nouă conductă a determinat creșterea cererii de petrol rusesc.

China are, de asemenea, relații bune cu Iranul – rivalul regional al Arabiei Saudite, și face de multă vreme echilibristică în relațiile economice cu cele două state.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Călin Georgescu își întărește IMUNITATEA înnotând în lac, la -6 grade C – video

În timp ce liderii politici sunt preocupați să stea la căldură în birouri de lux, cu secre…