Acasă Extern Vladimir Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021

Vladimir Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021

Președintele rus Vladimir Putin a fost propus pentru nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace de către un grup de personalităţi publice din Rusia, informează agenţia de presă rusă TASS.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nominalizarea nu provine din surse de la Kremlin.

Un grup de personalităţi publice ruseşti, în frunte cu scriitorul Sergey Komkov, au depus actele nominalizării sale la Oslo în data de 10 septembrie.

„Propunerea a fost trimisă pe 9 septembrie şi pe 10 a fost primită de Comitetul Nobel de la Oslo”, a spus Komkov la o conferinţă de presă desfăşurată la agenţia Rosbalt.

Komkov, a declarat el, susţinând că are sprijin din partea „principalelor personalităţi” ale culturii şi ştiinţei ruse.

Komkov și-a motivat demersul prin faptul că președintele Vladimir Putin „face un efort maxim pentru menţinerea păcii şi a liniştii” atât în Rusia, cât şi în străinătate. Vladimir Putin şi-a demonstrat ataşamentul faţă de valorile umanitare şi religioase incluzând cuvântul „Dumnezeu” în Constituţia rusă, a spus acesta.

Vladimir Putin a fost propus pentru Premierul Nobel pentru Pace şi în 2014.

Până în prezent, doi ruși au primit Nobelul pentru Pace, fizicianul şi disidentul Andrei Saharov şi ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Președintele american Donald Trump îşi doreşte la rândul său Premiul Nobel pentru Pace. Preşedintele Trump a fost propus pentru atribuirea acestui premiu ca urmare a medierii normalizării relaţiilor între Israel şi două ţări arabe.

Sergey Komkov, director al revistei „President”, a susţinut că abia după propunerea sa un parlamentar norvegian a propus ca premiul să-i fie acordat lui Donald Trump pentru contribuţia acestuia la acordul de normalizare a relaţiilor între Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Parlamentarul norvegian Christian Tybring-Gjedde este promotorul candidaturii președintelui Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace în 2021, pentru sprijinul acordat înţelegerii dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite

La 13 august, Donald Trump a anunţat că Israelul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au căzut de acord să stabilească relaţii diplomatice, ca parte a unui amplu acord în urma căruia autorităţile israeliene s-au angajat să stopeze anexarea de teritorii palestiniene ocupate.

Astfel, EAU au devenit a treia ţară arabă care a stabilit relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt (1979) şi Iordania (1994).

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Rezultatele alegerilor parlamentare din Germania: SPD 25,7 % CDU/CSU 24,1 % GRÜNE 14,8 % F…