Acasă Intern VIDEO: Klaus Iohannis a fost huiduit în timpul discursului susținut la Iași

VIDEO: Klaus Iohannis a fost huiduit în timpul discursului susținut la Iași

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Piaţa Unirii din Iași, la deschiderea ceremoniilor legate de ziua de 24 ianuarie. În acest an, se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În momentul în care Președintele a salutat, conform protocolului, militarii prezenți la ceremonie, din mulțime s-au auzit mai multe huiduieli.

Ulterior, în timpul discursului, huiduielile s-au întețit, stârnind reacția Președintelui, care a comentat: ”Văd că părerile sunt împărțite”.

Discursul lui Klaus Iohannis a fost puternic bruiat, de mulțimea care a scandat: ”Hoții” și ”Vrem autostradă!”.

Unirea Principatelor Române este celebrată vineri, la Iaşi, printr-o serie de manifestări la care participă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ambasadori, parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei locale.

În acest an, se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Distribuie pe:
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Rezultatele alegerilor parlamentare din Germania: SPD 25,7 % CDU/CSU 24,1 % GRÜNE 14,8 % F…