Acasă Extern Vicepreședintele Coreei de Nord în vizită la Casa Albă

Vicepreședintele Coreei de Nord în vizită la Casa Albă

Un înalt oficial al Coreei de Nord se află în drum spre New York pentru discuții cu Secretarul de stat american Mike Pompeo, ultimul indiciu că o reuniune la nivel înalt între președintele Donald Trump și liderul Coreei de Nord ar putea avea loc luna viitoare.

„Am pus o echipă minunată împreună pentru discuțiile noastre cu Coreea de Nord”, a declarat marți președintele Trump într-o postare pe Twitter. „În prezent se desfășoară întâlniri privind summitul și multe altele. Kim Young  Chol, vicepreședintele Coreei de Nord, se îndreaptă acum spre New York. Acesta este un raspuns solid la scrisoarea mea, multumesc! „, a scris președintele Trump.

Kim Yong Chol, vicepreședintele Comitetului Central al Partidului Muncitoresc aflat la guvernare și fostul șef al unei agenții de informații militare nord-coreene, se va întâlni cu șeful diplomației americane Mike Pompeo în cursul acestei săptămâni, a spus Casa Albă.

„Statele Unite continuă să se pregătească în mod activ pentru summitul preconizat al președintelui Trump cu liderul Kim din Singapore”, a afirmat Casa Albă într-o declarație.

Trimisul nord-coreean a fost programat să zboare spre Statele Unite miercuri, după ce a vorbit cu oficialii chinezi de la Beijing, a declarat agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud.

Discuțiile arată că planificarea pentru summitul fără precedent, programat inițial pentru 12 iunie, se află în derulare dupăscrisoare adresată, săptămâna trecută, de Donald Trump liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Vicepreședintele Kim Yong Chol este cel mai înalt oficial nord-coreean care se întâlnește cu oficialii americani pentru discuții în Statele Unite. În anul 2000,  Jo Myong Rok, un mareșal nord-coreean, s-a întâlnit cu președintele Bill Clinton la Casa Albă.

Kim Yong Chol a coordonat două întâlniri ale președintelui nord-coreean cu Secretarul de stat Mike Pompeo, în lunile aprilie și mai.

Coreea de Nord s-a confruntat mulți ani de izolare și sancțiuni economice datorită programelor sale nucleare, după efectuarea primului său test nuclear în 2006. Coreea de Nord a testat rachete considerate a fi capabile să ajungă în Statele Unite, dar președintele Donald Trump a promis că nu va permite Phenianului să dezvolte arme cu încărcătură nucleară.

Coreea de Nord a respins cererile SUA de a renunța unilateral la programul său nuclear. Ea își apără programele nucleare și de rachete ca un factor de descurajare împotriva a ceea ce consideră că este agresiunea SUA.

Statele Unite ale Americii staționează 28.500 de militari în Coreea de Sud, o moștenire a Războiului  Coreean din 1950-1953.

Discuțiile și întâlnirile care au avut loc în această săptămână în localitatea de graniță dintre cele două Coreei au vizat  asumarea de către Coreea de Nord a angajamentului de a renunța la armele nucleare, a afirmat un oficial american pentru Reuters.

Kim Jong Un a trimis semnale favorabile în ultimele zile, iar reperezentanții președintelui  Trump vor evalua în curând dacă nord-coreenii sunt dispuși să ia măsuri serioase înainte de a lua o decizie finală cu privire la intenția de a continua summitul, a afirmat sursa Reuters, vorbind sub condiția anonimatului.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…