Acasă Economie UE promite sprijin pentru Afganistan

UE promite sprijin pentru Afganistan

Uniunea Europeană va acorda un sprijin suplimentar sectorului privat afgan pentru a favoriza dezvoltarea economiei țării, a declarat Maurizio Cian, șeful cooperării pentru dezvoltare al UE în Afganistan.

“Afganistanul s-a alăturat cu mândrie Organizației Mondiale a Comerțului, care este un instrument ce poate promova în mod activ comerțul internațional la nivel global. Uniunea Europeană a demarat acest proiect și ne-am angajat cu fermitate să promovăm această politică: dezvoltarea Afganistanului depinde de sectorul privat, iar sectorul privat depinde pe tranzacțiile economice de import și export”, a declarat Cian, citat de radiodifuziunea TOLO.

Afganistanul suferă de multă vreme din cauza situației politice, sociale și de securitate instabilă datorită insurgenței militare, inclusiv a grupărilor teroriste ISIS și Al-Qaeda.

Uniunea Europeană operează în această țară din decembrie 2001, când a fost înființat Oficiul Reprezentantului Special al UE în Afganistan.

Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) se implică în proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din Afganistan.

Luna trecută, Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) a semnat un grant de 60 de milioane de dolari pentru a furniza mai multă energie electrică gospodăriilor, întreprinderilor și industriei afgane prin extinderea conectivității rețelei naționale de electricitate în provinciile din est și prin consolidarea sistemului energetic din nord-estul țării.

 

5 (100%) 9 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

SUA ia în considerare unele derogări de timp privind sancțiunile aplicate Iranului

Statele Unite doresc să evite perturbarea piețelor globale ale petrolului, deoarece reimpu…