Acasă Tehnologie Uber – taxi aerian

Uber – taxi aerian

Uber va lansa serviciul de taxiuri aeriene până în anul 2020. Acestea sunt vehicule electrice care vor putea face decolări și aterizări verticale.

NASA lucrează cu Uber pentru taxiurile care vor zbura.

Proiectul Uber pentru mașinile care zboară, cunoscut sub numele de Elevate, a atras atenți de îndată ce a fost dezvăluit, la sfârșitul anului 2016. Acum Uber a făcut un nou pas în proiect alături de NASA.

Într-un discurs la Summit-ul Web din Lisabona, Jeff Holden, șeful de produs al companiei Uber, a declarat că Los Angeles va fi adăugat pe lista orașelor în care va fi testat serviciul de taxi aerian, până 2020. Dallas-Fort Worth și Dubai au fost anunțate anterior.

„Combinarea expertizei Uber cu ingineria software și experiența NASA privind spatiu aerian sunt un demers crucial pentru reușita proiectului Uber Elevate”, a declarat Holden, miercuri.

Ca parte a înțelegerii Uber a semnat cu agenția guvernamentală un acord juridic privind spațiul aerian pentru a lucra la crearea unui sistem de control al traficului aerian și la reglementarea juridică a vehiculelor. NASA a folosit aceste tipuri de contracte în trecut pentru a colabora cu „diferiți parteneri pentru a avansa obiectivele misiunii și programelor NASA, inclusiv activitățile spațiale internaționale de cooperare”, a declarat Holden.

Odată ce afacerea a fost făcută publică, Uber a lansat un videoclip (furnizat de Engadget), detaliind modul în care se va derula procesul de funcționare, cu un pasager care rezervă o călătorie pe aplicația Uber și care coboară din mașină câteva minute mai târziu.

NASA nu a răspuns, încă, solicitărilor de comentarii cu privire la aceast subiect.

Distribuie pe:
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Rezultatele alegerilor parlamentare din Germania: SPD 25,7 % CDU/CSU 24,1 % GRÜNE 14,8 % F…