Acasă Extern Trump l-a demis pe Tillerson

Trump l-a demis pe Tillerson

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi pe Twitter demiterea Secretarului de stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Preşedintele Donald Trump a făcut anunţul pe Twitter. “Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de Stat. Va avea o activitate formidabilă! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitate!”, a transmis Donald Trump.

“Gina Haspel va fi noul director al CIA, prima femeie numită în această funcţie. Felicitări tuturor!”, a precizat Trump.

Rex Tillerson se află în prezent într-un turneu în Africa, pe care probabil îl va încheia mai devreme. În urmă cu câteva zile, Rex Tillerson a afirmat că Donald Trump a luat “de unul singur” decizia de a se întâlni cu liderul Coreeei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în Statele Unite, inclusiv în rândul funcţionarilor de la Casa Albă.

Rex Tillerson a efectuat o vizită în România, în noiembrie 2017, unde a avut o discuţie cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi cu ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm.

Cotidianul The New York Times afirma la sfârşitul anului 2017 că Preşedinţia SUA a elaborat un plan cu obiectivul înlăturării din funcţie a Secretarului de stat Rex Tillerson cu care a avut o relaţie tensionată. Planul privind demiterea lui Tillerson de la Departamentul de Stat a fost elaborat de John F. Kelly, şeful de Cabinet de la Casa Albă, precizau sursele citate.

Pe surse existau informații încă din octombrie 2017, că preşedintele SUA, Donald Trump, intenţiona să îl înlocuiască pe Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit “imbecil”. Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump “imbecil”, în iulie 2017, au declarat surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

5 (100%) 12 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Hans Klemm despre amnistie şi graţiere: Este decizia României

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, luni, întrebat despre un posibil proiect privind …