Acasă Extern Trump invită Coreea de Nord

Trump invită Coreea de Nord

Președintele american Donald Trump a cerut Coreei de Nord să “vină la masă” și să discute despre renunțarea la armele nucleare.

În turneul său asiatic, Donald Trump a fost întâmpinat de proteste la Seul ca urmare a declarațiilor anterioare făcute față de Coreea de Nord. O astfel de retorică este inutilă și incendiară pentru mulți sud-coreeni.

Donald Trump a făcut declarații în timpul conferinței de presă susținute alături de omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, în Seul.

Deși SUA are o prezență militară semnificativă în regiune, Președintele Trump a renunțat la retorica de confruntare și a spus că “speranța în Dumnezeu” este să nu fie nevoie să folosească armata americană împotriva Phenianului.

În cadrul conferinței de presă cei doi lideri au reiterat apelul la denuclearizarea Coreei de Nord, Donald Trump spunând că “are sens pentru Coreea de Nord să vină la masa discuțoiilor” și să “facă ceea ce trebuie, nu doar pentru Coreea de Nord ci pentru întreaga omenire”.

Cei doi lideri au cerut, de asemenea, Chinei și Rusiei să facă presiuni asupra Phenianului.

Unul dintre subiectele abordate de Donald Trump la Seul se referă achiziția de echipamente militare americane din partea Coreei de Sud.

Președintele SUA va petrece aproximativ 24 de ore în Coreea de Sud, vizita are rolul de a susține alianța militară care a protejat mult timp această țară.

Donald Trump urmează să viziteze China, Vietnam și Filipine.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

România a intrat în SCENARIUL 2 de coronavirus. Vârful epidemiei în perioada Paștelui

România a intrat în scenariul 2 de intervenție privind epidemia de coronavirus, fiind înre…