Acasă Intern Tăriceanu critică raportul MCV

Tăriceanu critică raportul MCV

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, referitor la raportul MCV, că membrii coaliţiei vor analiza recomandările MCV, reproşând că observaţiile au fost făcute pe fugă.

“Astăzi, în primul rând nu vă pot garanta că am să mă întâlnesc cu domnul Dragnea, dar dacă vom discuta nu am stabilit punctele de discuţie. Pe baza observaţiilor făcute în raportul MCV vom vedea ce luăm şi ce nu luăm în seamă. În trecut, când comisia elabora acest raport MCV, acest raport venea în România, se făceau observaţii şi apoi se făceau corecturi. De data asta s-au făcut în fugă. S-a dat termen scurt. S-au făcut observaţii şi nu s-a ţinut cont de ele”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai precizat că: ” Nu scrie nimic despre faptul că în două rânduri CCR a constatat că şefa DNA cu instituţia respectivă care funcţionează sub autoritatea procurorului general, au încălcat Constituţia. Chestiunea aceasta nu este amintită. Raportul mi se pare prost documentat. Vom vedea ce face după ce vedem analiza care vine de la ministrul Justiţiei”.

Comisia Europeană recomandă României, în raportul MCV prezentat marţea trecută, să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Europe’s Absence in the Middle East

The dangerous standoff between Iran and the United States has exposed Europe’s political a…