Acasă Intern Succes românesc în Canada

Succes românesc în Canada

Magda Popeanu a fost alesă consilier municipal în Montreal

Candidata de origine română pentru postul de consilier municipal în districtul electoral Côte-des-Neiges/Notre-Dame-de-Gracea gustă din nou cupa victoriei.

Magda Popeanu a fost aleasă și în anul 2013, atunci a surclasat-o, într-o cursă strânsă (la aproape 80 de voturi) pe Helen Fotopulos, care ocupa deja acest post.

La alegerile din 5 noiembrie, românca de la Projet Montreal a avut 1.180 de voturi în faţa principalei contracandidate, Tiffany Callender, transmite Agenția Diaspora Azi – APDA.

Cu un procent de 54,60%, MAGDA POPEANU a obţinut un nou mandat de consilier municipal reprezentând partidul Projet Montreal înfiinţat în 2000, pe care l-a și condus în perioada 2006 – 2010.

La alegerile municipale, de anul acesta, din Canada au participat şase candidaţi români.

Magda Popeanu şi Irina Maria Grecu s-au prezentat pe liste în Montreal, ambele din partea Projet Montreal, iar ceilalţi patru au candidat în Laval: Vania Atudorei, Bianca Bozsodi, Julius Bute (toţi trei de la Action Laval) şi Cristi Bucur (Alliance des Conseillers Autonomes).

Iată rezultatele:

IRINA MARIA GRECU a obţinut 2.200 de voturi (adică 33,42% din sufragii), iar contracandidatul ei, Marvin Rotrand (de la Coalition Montreal, care este în consilier din 1982!) a obţinut 57,63%.

VANIA ATUDOREI, deşi înscris în cursă abia acum o lună, românul care a reprezentat Action Laval în districtul electoral Laval-des-Rapides a fost votat de 8,09% din electori – mai mult decât Anwar Abilmouna (7,67 %, Avenir Laval), iar cîştigătoarea, Isabella Tassoni (Mouvement Lavallois) a adunat 43,83%.

BIANCA BOSZODI – românca, tot de la Action Laval, a obţinut şi ea un scor de 11,02% în circumscripţia Marc-Aurele-Fortin.

JULIUS BUTE – a obţinut un procent onorabil de 10,87% pentru Action Laval în districtul Concorde-Bois-de-Boulogne.

CRISTI BUCUR – candidatul român din districtul Marigot pentru recent înfiinţatul partid Alliance des conseillers autonomes a luat 1,93% din sufragiile electorilor.

Distribuie pe:
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Nou secretar de stat la Diaspora

Preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Diaspora, orădeanca Lilla Boglarka Debelka, fost cons…