Acasă Extern SONDAJ: Europenii au ÎNCREDERE mai mare în Vladimir Putin decât în Donald Trump

SONDAJ: Europenii au ÎNCREDERE mai mare în Vladimir Putin decât în Donald Trump

Europenii au mai multă încredere în  președinții Vladimir Putin și Xi Jinping (China) pentru a face ceea ce este corect în relațiile internaționale decât în președintele american Donald Trump, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare Pew din SUA în cadrul Raportului Conferinței de Securitate de la München, publicat marți.

Conferința de Securitate de la München avertizează, într-un raport, că Uniunea Europeană este “deosebit de prost pregătită” pentru ceea ce este descris ca “o nouă eră a competiției între marile puteri ale lumii”.

Conferința de Securitate de la München, care se adresează politicii internaționale de securitate, începe vineri, și are loc în contextul în care SUA și Rusia și-au anunțat planurile de a se retrage din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare INF). Tratatul prevedea eliminarea rachetelor nucleare cu o distanță de 500 până la 5.000 km de solul european.

Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, a declarat în raport că “se desfășoară o nouă eră de mare competiție în domeniul securității între Statele Unite, China și Rusia, însoțită de un anumit vid de conducere în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de ordinea internațională liberală .“

Întrebarea pusă respondenților a fost : ”În cine aveți cea mai mare încredere privind relațiile internaționale?”

În sondaj se arată că SUA reprezintă o amenințare mai mare decât președinții Vladimir Putin sau Xi Jinping.

Raportul Conferinței de la München:

5 (100%) 1 vote
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

The Limits of European Influence in Palestine and Israel

The EU’s twin policy of peacemaking and state building in the Middle East is unachievable.…