Acasă Diverse Și miniștrii au mers la colindat în copilărie

Și miniștrii au mers la colindat în copilărie

Și miniștrii au fost copii! Unii dintre ei mergeau pe ulițele satului împreună cu alți copii la colindat. Că aveau voce sau că nu erau prea talentați, nici nu mai conta! Colindul este amintirea cea mai dragă a miniștrilor de azi.

Daniel Breaz, ministrul Culturii: Îmi aduc foarte bine aminte de colinda din Ajunul Crăciunului, atunci când eram copii, ce pot să spun, mergeam undeva în jurul vârstei de 10 ani. În satul meu, Obreja se numește. Era o tradiție în care copiii mergeau și colindau din casă în casă, primeau colăcei, primeau alte dulciuri, mere, alte fructe. Abia așteptam să se întâmple acest eveniment.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Cel mai mult îmi plăcea să merg la colindat. Aveam o trupă de copii cu care mergeam în fiecare an. Am fost până în clasa a VII-a la colindat în sat. Este cea mai frumoasă și plăcută amintire pe lângă faptul că atunci, împreună cu mama și cu tata împodobeam bradul în seara de Ajun înainte să merg la colindat. Și când voiam să impresionăm, colindam „O, ce veste minunată!”, dar numai la anumite case.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: Sunt multe amintiri și cele mai frumoase sunt cele din copilărie. Perioada în care și eu mă duceam cu cei de vârsta cu diverse obiceiuri. Era bucuria de a colinda pe de o parte, era bucuria de a revedea oamenii pe de altă parte.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

How Viktor Orban Puts Democratic Tools to Authoritarian Use

In his visit to the White House last month, Hungarian Prime Minister Viktor Orban, who pro…