Acasă Intern Senat: Întrevedere Tăriceanu – Riad Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe

Senat: Întrevedere Tăriceanu – Riad Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, pe ministrul Afacerilor Externe  și expatriaților Palestinei, Riad Malki, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Președintele Senatului a evocat prietenia tradițională între cele două popoare și importanța pe care România o acordă relației cu Palestina.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat potențialul de cooperare pentru întărirea capacității instituționale a părții palestiniene în domenii precum educația, cultura, afacerile interne și protecția civilă, sănătatea și agricultura.

Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluțiile recente din regiunea de apartenență și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.

Președintele Senatului a reiterat poziția cunoscută a  României cu privire la necesitatea rezolvării juste, cuprinzătoare şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, ca unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

The Trade War Is Not the Only Drag on China’s Slowing Economy

China’s economy is growing at its slowest pace since at least 1992, when modern record-kee…