Acasă Intern Senat: Întrevedere Tăriceanu – Riad Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe

Senat: Întrevedere Tăriceanu – Riad Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, pe ministrul Afacerilor Externe  și expatriaților Palestinei, Riad Malki, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

Președintele Senatului a evocat prietenia tradițională între cele două popoare și importanța pe care România o acordă relației cu Palestina.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat potențialul de cooperare pentru întărirea capacității instituționale a părții palestiniene în domenii precum educația, cultura, afacerile interne și protecția civilă, sănătatea și agricultura.

Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluțiile recente din regiunea de apartenență și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.

Președintele Senatului a reiterat poziția cunoscută a  României cu privire la necesitatea rezolvării juste, cuprinzătoare şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, ca unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Programul „Prima casă”: Guvernul a aprobat banii pentru anul 2019

Executivul a aprobat în şedinţa de de astăzi plafonul total de garantare pentru anul 2019,…