Acasă Intern Secţia de anchetă a magistraţilor va deveni Direcţie

Secţia de anchetă a magistraţilor va deveni Direcţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va transforma în Direcţie Secţia de anchetare a magistraţilor, deoarece actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcţioneze.

„Cunoscând realitatea, ştim ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri, avem autorităţi abilitate legal, care au compentenţa partajate, avem Secţie pentru procurori, avem Inspecţia Judiciară, avem plen CSM, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi. Secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze, motiv pentru care, cel mai probabil, vom transforma secția în direcţie competentă”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la RomâniaTV.

Ministrul Tudorel Toader a mai subliniat, pentru a mai invoca un motiv în privinţa transformării statutului Secţiei, că toate sesizările care ajung la Secţia de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.

Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Guvernul Orban CREȘTE INTENȚIONAT DEFICITUL bugetar prin cumpărarea de rachete militare ca pretext pentru austeritate

Fostul ideolog al programelor de guvernare PSD, Cristian Socol, susține că liberalii cresc…