Acasă Extern S-au DESCOPERIT toate TUNELURILE Hezbollah de trecere din LIBAN în ISRAEL

S-au DESCOPERIT toate TUNELURILE Hezbollah de trecere din LIBAN în ISRAEL

Israelul a descoperit toate tunelurile folosite de membrii grupării Hezbollah pentru a trece graniţa din Liban, iar acum plănuieşte să îşi ducă la capăt operaţiuniile privind distrugerea acestora, a informat duminică un purtător de cuvânt al forţelor armate, relatează France 24.

“Am găsit un nou tunel pe care Hezbollah îl foloseşte pentru a trece din Liban în Israel”, a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus pentru reporteri.

“Potrivit serviciilor noastre de informaţii şi descoperirilor noastre privind această situaţie, nu mai există niciun tunel pentru a trece din Liban în Israel”, a adăugat acesta.

Ultimul tunel, descoperit sâmbătă, începea de la localitatea libaneză Ramhey, care se află la aproxmativ 800 de metri de Israel, a mai adăugat Armata. Acesta era construit la 55 de metri sub pământ.

“Ne-am îndeplinit scopul (de a expune şi distruge toate tunelurile din Liban) pe care l-am setat de la început”, a mai declarat Conricus.

Forţele de securitate israeliene au lansat în luna decembrie operaţiunea Scutul Nordului care are drept obiectiv distrugerea tunelurile clandestine spre Israel săpate de militanţii organizaţiei islamiste Hezbollah din Liban.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump s-a rugat cu ocazia comemorării Debarcării din Normandia

Donald Trump, care a participat miercuri la o ceremonie prilejuită de cea de-a 75-a aniver…