Acasă Extern S-a înființat Parchetul European

S-a înființat Parchetul European

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizat la Luxemburg, a adoptat regulamentul de înființare al Parchetului European.

Miniștrii Justiției din 20 state membre, între care și România, au adoptat în mod oficial textul propunerii de regulament privind înființarea Parchetului European, după aprobarea sa în Parlamentul European în data de 5 octombrie.

Regulamentul prevede instituire a unui sistem centralizat de informații privind condamnările persoanelor din state terțe care au primit protecția internațională într-un stat membru UE, și ale persoanelor apatride, precum și recunoașterea reciprocă a ordinelor de indisponibilizare și confiscare în rândul statelor semnatare.

Miniștrii Justiției au adoptat concluziile privind aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE elaborată în 2016 și au avut discuți cu directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), prezent la reuniune.

Miniștrii Afacerilor Interne au abordat aspecte referitoare la justiția în spațiul cibernetic și cooperarea judiciară privind transferul persoanelor condamnate.

Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Ioan Mircea Pașcu analizează eșecul PSD în alegerile prezidențiale

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, susține că partidul a ajuns într-o situație…