Acasă Extern  Rusia implementează noi rachete în Crimeea

 Rusia implementează noi rachete în Crimeea

Rusia implementează mai multe rachete de apărare aeriană, în Peninsula Crimeea.

Rusia a desfășurat, sâmbătă, o nouă divizie a rachetelor de suprafață S-400 în Crimeea, pregătindu-se pentru o escaladare a tensiunilor militare din Peninsula Crimeea, au informat agențiile rusești de știri.

Anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, a generat o situație tensionată în regiune și a declanșat sancțiuni economice din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii.

Statele Unite ale Americii au declarat, în luna decembrie, că vor furniza Ucrainei „capacități de apărare îmbunătățite”, despre care oficialii au spus că includ rachete anti-tanc Javelin.

Această desfășurare militară a Rusiei în Crimeea reprezintă o a doua divizie înarmată cu sisteme de apărare aeriană S-400, prima fiind desfășurată în primăvara anului 2017, în apropierea orașului portuar Fedosia.

Noua divizie se va afla lângă orașul Sevastopol și va controla spațiul aerian de la granița cu Ucraina, a informat agenția de știri RIA.

Noul sistem de apărare aeriană, conceput pentru a apăra frontierele Rusiei, poate fi transformat în mod de luptă în mai puțin de cinci minute, a declarat Viktor Sevostyanov, comandantul forțelor aeriene rusești, citat de agenția Interfax.

Ministrul rus al Apărării a declarat că sistemele S-400, cunoscute sub denumirea de „Triumph”, pot anihila țintele aflate în zbor la o distanță de 400 de kilometri și rachetele balistice la o distanță de 60 kilometri.

Aceste sisteme au fost introduse pentru prima dată în arsenalul armatei rusești în anul 2007, conform Ministerului rus al Apărării.

 

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Arabii sunt latifundiarii României

Cei mai mari proprietari de terenuri arabile din țara noastră sunt arabii de la Al Dahra, …