Acasă Cultură Românii care au îmbogăţit Franţa

Românii care au îmbogăţit Franţa

Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Anna de Noailles, Tristan Tzara… : sunt personalități care au contribuit la întărirea relațiilor franco-române de-a lungul secolelor şi care sunt dezvăluite publicului francez prin fotografii de excepţie   la expoziţia “Românii care au îmbogăţit Franţa”.

Realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, în cadrul sezonului România-Franţa 2019, această expoziţie oferă publicului posibilitatea de a cunoaşte mai multe lucruri despre aceşti giganţi ai culturii internaţionale.

Spaţiul cultural Ground Control, din centrul Parisului, va găzdui această expoziţie în perioada 10 – 13 ianuarie 2019.

În data de 10 ianuarie, o dată cu vernisajul expoziţiei, vor fi organizate o serie de mese rotunde, moderate de Jean-Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului România-Franţa, în prezenţa ambasadorului României în Franța și a directoarei Institutului Cultural Român de la Paris. Vor fi invitați Vasile Tomoioagă, campion mondial și olimpic la canotaj, dramaturgul și jurnalistul Matei Visniec, chirurgul Mihaela Bustuchină, pianista de jazz Ramona Horvath, gimnasta Ecaterina Szabo și informaticianul Bogdan Degeratu.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Cultură
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea…