Acasă Extern România pe ordinea de zi a Comisiei de la Veneţia

România pe ordinea de zi a Comisiei de la Veneţia

Comisia de la Veneţia are, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea opiniei cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, dar şi aprobarea opiniei preliminare publicate în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiţiei din țara noastră.

“Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) urmează să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală din România”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituţiei, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

Plenul Comisiei va aproba, de asemenea, opinia preliminară publicată în luna iulie cu privire la modificările aduse legilor justiţiei, respectiv legea privind organizarea judiciară, legea privind Consiliul Superior al Magistraturii şi legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Experţii Comisiei vor discuta şi cu Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei, mai precizează comunicatul Consiliului Europei.

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat că va participa la reuniunea Comisiei de la Veneţia în care se va discuta despre modificarea legislaţiei penale din România.„Pe 19 şi 20 este sesiunea din octombrie a Comisiei de la Veneţia şi voi fi acolo, voi prezenta un punct de vedere pe opinia preliminară”, a declarat, duminică, Florin Iordache.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, joi, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre viitoarea ordonanţă de urgenţă prin care vor fi puse în acord Legile Justiţiei cu recomandările Comisiei.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Partidul lui Erdogan a fost învins la Istanbul. Opoziția a câștigat fotoliul de primar

Candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP, opoziţie), Ekrem Imamoglu, a fost decl…