Acasă Intern Robert Cazanciuc despre pelerinajul la Sfânta Parascheva: ”Încălcarea libertății religioase”

Robert Cazanciuc despre pelerinajul la Sfânta Parascheva: ”Încălcarea libertății religioase”

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a apreciat miercuri că astăzi românii o prăznuiesc pe Sfânta Parascheva, însă la Iași sărbătoarea „pare să se fi transformat într-un loc al tensiunii între credincioșii prezenți și forțele de ordine”.

„Mai mult ca niciodată, observăm cum firescul vieții noastre sociale a dispărut. Fără îndoială pandemia de COVID-19 impune restricții obligatorii, însă atunci când măsurile guvernului Orban sunt luate cu aroganță și lipsă de compasiune, par de neînțeles. Un dialog între biserică si autorități în privința pelerinajului la Sfânta protectoare a Moldovei ar fi dus la o cale pe care oamenii ar fi urmat-o cu responsabiltate.

Nu s-ar mai fi vorbit astăzi de încălcarea libertății religioase. În perioadele grele avem nevoie de încredere și speranță. Iar biserica este astăzi izvorul acestei speranțe și totodată sursa de smerenie din care conducătorii țării ar trebui să învețe neîncetat. Iar dialogul pe care guvernul Orban trebuia să îl aibă cu biserica ar fi fost, de fapt, un dialog cu românii”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Distribuie pe:
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Ambasada României la Viena și DRP fac PR pentru o asociație austriacă de îngrijitoare de bătrâni

Asociația PflegeHELP din Viena face publică, pe portalul său www.pflegehelp.at, o solicita…