Acasă Diverse Reparații costisitoare la Big Ben

Reparații costisitoare la Big Ben

Costurile pentru repararea Turnului Big Ben ajung la 61 de milioane de lire sterline, dublu față de cheltuielile estimate.

Proiectul este mai complex și mai extins decât s-a crezut inițial, când a fost făcută o estimare de 29 până la 45 milioane de lire sterline.

Ultimile bătai ale ceasului Big Ben până în anul 2021

Firma de construcție Robert McAlpine desemnată în urma licitației să efectueze renovarea și care va încasa 44 milioane de lire sterline, a estimat o durată de 4 ani pentru finalizarea lucrărilor.

Autoritățile britanice au declarat că cifra revizuită a urmat o evaluare tehnică mai detaliată pentru că Turnul are o vechime de 160 de ani. Renovarea include reparații, înlocuirea fațadei și reglarea feței ceasului.

Vor fi necesare mai multe lucrări subterane și la sol în Palatul Westminster, datorită infrastructurii pentru utilități și pentru susținerea schelei.

Costul lucrărilor pentru siguranță la incendiu a crescut de la 5,8 milioane la 17,2 milioane de lire sterline și vor fi fi efectuate ca parte a unui alt proiect, dar sunt deja incluse în buget.

Anunțul că Big Ben nu va suna până în 2021, cu excepția ocaziilor speciale, cum ar fi Anul Nou și Remember Duminica, a generat critici din partea premierului Theresa May și a altor parlamentari.

Evaluare articol
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Pălincă veche mai SCUMPĂ de 50 de ori decât whisky

Un producător de băuturi distilate din Satu Mare vinde o pălincă veche de 17 ani de cireşe…