Acasă Extern Protestele violente din Paris: 263 de răniţi şi 412 de persoane reţinute

Protestele violente din Paris: 263 de răniţi şi 412 de persoane reţinute

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea “Vestelor galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai, anunţă Ministerul francez de Interne, citat de cotidianul Le Figaro.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De la începerea protestelor, acum câteva săptămâni, trei persoane au murit în accidente rutiere produse din cauza blocării şoselelor de către manifestanţi.

Proteste au avut loc sâmbătă în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia.

Duminică după-amiază, la Palatul Élysée se desfăşoară o reuniune pe tema protestelor violente de la Paris. La şedinţă participă preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi de ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

Emmanuel Macron, a condamnat vehement, duminică, vandalizarea Arcului de Triumf din Paris în cursul protestelor şi a vizitat edificiul.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Compania românească de cosmetice XANDRA a trecut la fabricarea de gel dezinfectant pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19

Numărul ridicat de cazuri de infecție cu noul coronavirus din România și penuria de dezinf…