Acasă Mediu Plasticul poluează apele

Plasticul poluează apele

Pe măsură ce populația lumii continuă să crească, crește și cantitatea de gunoi produsă de oameni. Modelele de viață necesită produse de unică folosință cum sunt recipientele din plastic pentru apă sau sucuri. Însă, acumularea recipientelor folosite conduce la creșterea cantităților de poluare plastică în întreaga lume.

Întrucât plasticul este compus din poluanți toxici majori, acesta are potențialul de a provoca daune mari mediului înconjurător sub formă de poluare a aerului, a apei și a solului.

Poluarea cu plastic

Poluarea cu plastic reprezintă una dintre cele mai mari amenințări cunoscute pentru ocean, influențând toate ecosistemele de la cele mai frumoase recife de corali până la adâncurile abisale.

Atunci când plasticul se adună într-o zonă începe să afecteze negativ mediul natural și să creeze probleme pentru plante, fauna și chiar pentru populația umană. Adesea, acest lucru include distrugerea vieții plantelor și punerea în pericol a animalelor.

Plasticul este un material incredibil de util, dar este fabricat din compuși toxici cunoscuți ca provocatori de boli și pentru că este destinat durabilității, nu este biodegradabil.

Reciclarea

Reciclarea este elementul esențial pentru salvarea mediului.

5 (100%) 12 votes
Mai multe Mediu
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump s-a rugat cu ocazia comemorării Debarcării din Normandia

Donald Trump, care a participat miercuri la o ceremonie prilejuită de cea de-a 75-a aniver…