Acasă Extern Palestinienii și finanțarea de la ONU

Palestinienii și finanțarea de la ONU

Netanyahu susține poziție președintelui Trump de a reduce ajutorul financiar acordat de ONU agenției palestiniene a refugiaților.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a descris Agenția Națiunilor Unite de Ajutoare pentru refugiații palestinieni din Orientul Mijlociu (UNRWA) ca  fiind o ” organizație care perpetuează problema palestiniană”.

Premierul israelian a sprijinit efortul președintelui american Donald Trump de a opri finanțarea dată de ONU ca ajutor pentru refugiațir palestinieni.

În cadrul întrunirii cu Cabinetul său,  Netanyahu a spus că este total de acord cu „critica puternică” a președintelui Trump privind Agenției Națiunilor Unite de  Ajutoare pentru refugiații palestinieni din Orientul Orientul Mijlociu.

Primul Ministru israelian a sugerat că fondurile pentru UNRWA ar trebui „transferate treptat către Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați”, pentru a elimina ajutorul pentru „refugiații fictivi”. Netanyahu a atras atenția că este împotriva acordării de ajutor „strănepoților refugiaților, care nu sunt refugiați, dar care sunt îngrijiți de UNRWA „. Aceasta este o situație absurdă, a spus el.

„UNRWA este o organizație care perpetuează problema refugiaților palestinieni și perpetuează povestea așa-numitului drept de întoarcere în scopul de a elimina statul Israel și, prin urmare, UNRWA trebuie să dispară”, a concluzionat el.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al mișcării Hamas, Fawzi Barhoum, a declarat că amenințările făcute de Trump pentru a opri asistența pentru UNRWA sunt doar „extorcări politice ieftine”.

Președintele Trump a scris pe pagina sa de Twitter că Palestina „nu mai este dispusă să vorbească despre pace” cu Israelul și a pus sub semnul întrebării problema acordării „sutelor de milioane de dolari” ca plăți de ajutor pentru palestinieni, pentru a forța părțile aflate în conflict să reia negocierile.

 

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Uitați de bitcoin, cripto-yuanul chinezesc va transforma operațiunile bancare

China, a doua cea mai mare economie din lume, a devenit lider în dezvoltarea unei monede d…