Acasă Economie Nu există riscul unui război comercial Europa-SUA

Nu există riscul unui război comercial Europa-SUA

Richard Grenell, ambasadorul Statelor Unite în Germania, a declarat că percepția este greșită, nu există pericolul izbucnirii unui război comercial între Uniunea Europeană şi Statele Unite, pe fondul deciziei Washingtonului de a creşte tarifele la importurile de oţel şi aluminiu, relatează Deutsch Welle.

”Nu va fi niciun război comercial. Percepţia este greşită. Discutăm deja cu aliaţii noştri pentru a rezolva problemele. Washingtonul aşteaptă propunerile UE”, a declarat ambasadorul SUA din Germania, în cadrul unui interviu publicat, sâmbătă, de ziarul german Funke.

Preşedintele Donald Trump a invocat prevederile unei legi comerciale din anul 1962 pentru a impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani.

Casa Albă a anunţat prelungirea până la 1 iunie a excepţiilor temporare de la aceste taxe în relaţia cu Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul. Au fost semnate acorduri permanente de exceptare cu Argentina, Australia şi Brazilia.

Ambasadorul Grenell a mai precizat că Washingtonul se aşteaptă ca UE să aibă un rol pentru a aduce Iranul la masa negocierlor, în contextul retragerii SUA din Acordul nuclear din 2015.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Marius Bostan, prezent la Romanian Business Leaders Summit

În primăvara fiecărui an,  peste 300 de antreprenori și executivi de top, lideri din socie…