Acasă Diverse NEUROTOXINA a fost folosită în cazul spionului rus

NEUROTOXINA a fost folosită în cazul spionului rus

Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi, duminică, la contactul cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Serghei Skripal a fost unul dintre cei patru agenți grațiați și eliberați de Moscova

Douăzeci şi una de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atacului cu o substanţă neurotoxică care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj rus şi fiica acestuia, Yulia, a anunţat poliţia britanică.

“Evenimentele de duminică sunt o amintire clară a situaţiilor periculoase cu care se confruntă serviciile noastre de urgenţă şi dăruirea şi curajul de care aceştia dau dovadă în fiecare zi pentru a ne menţine în siguranţă”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Serghei Skripal şi fiica lui continuă să fie în stare critică, iar anchetatorii suspectează că au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică. Sursele din cadrul comisiei de anchetă nu au dezvăluit numele substanţei.

BBC, a citat o sursă anonimă care a declarat că neurotoxina folosită în acest caz “este probabil mai rară” decât gazul sarin şi aparent “nu este VX”.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia.

Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare, pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informaţii externe (MI6).

Deşi nu se cunosc încă detalii, Guvernul de la Londra va suspecta că este vorba de o nouă operaţiune a Kremlinului pe teritoriul Marii Britanii.

4.9 (98.46%) 13 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Premierul britanic va propune amânarea votului parlamentar pe tema Acordului Brexit

Premierul Theresa May va propune amânarea votului pe tema proiectului de acord Brexit, de …