Acasă Diverse NEUROTOXINA a fost folosită în cazul spionului rus

NEUROTOXINA a fost folosită în cazul spionului rus

Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi, duminică, la contactul cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Serghei Skripal a fost unul dintre cei patru agenți grațiați și eliberați de Moscova

Douăzeci şi una de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atacului cu o substanţă neurotoxică care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj rus şi fiica acestuia, Yulia, a anunţat poliţia britanică.

“Evenimentele de duminică sunt o amintire clară a situaţiilor periculoase cu care se confruntă serviciile noastre de urgenţă şi dăruirea şi curajul de care aceştia dau dovadă în fiecare zi pentru a ne menţine în siguranţă”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Serghei Skripal şi fiica lui continuă să fie în stare critică, iar anchetatorii suspectează că au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică. Sursele din cadrul comisiei de anchetă nu au dezvăluit numele substanţei.

BBC, a citat o sursă anonimă care a declarat că neurotoxina folosită în acest caz “este probabil mai rară” decât gazul sarin şi aparent “nu este VX”.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia.

Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare, pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informaţii externe (MI6).

Deşi nu se cunosc încă detalii, Guvernul de la Londra va suspecta că este vorba de o nouă operaţiune a Kremlinului pe teritoriul Marii Britanii.

4.9 (98.46%) 13 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

CCR a RESPINS sesizarea lui Iohannis pe Legea CSM

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis…