Acasă Extern Netanyahu: Noul oraș din Înălțimile Golan va purta numele ”Donald J. Trump”

Netanyahu: Noul oraș din Înălțimile Golan va purta numele ”Donald J. Trump”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că va numi noul oraș din Înălțimile Golan după numele președintelui american Donald Trump, ca expresie a recunoștinței față de acesta.

Israel a capturat Înălțimile Golan de la Siria în războiul din 1967 și la anexat, într-o mișcare care nu a fost recunoscută la nivel internațional.

În urmă cu o lună, președintele Donald Trump a semnat un decret prin care SUA recunoaște suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan.

“Toți israelienii au fost profund emoționați când președintele Trump a luat decizia istorică”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-o declarație video făcută în Golan.

El a adăugat că, după sărbătoarea Paștelui Evreiesc va “prezenta guvernului o rezoluție prin care noul oraș din Înălțimile Golan se va numi Donald J. Trump”.

Decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Înălțimile Golan ca aparținând statului Israel vine după decizia sa din decembrie 2017 de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

În 2018, coronavirus a fost înregistrat în SUA cu BREVET DE INVENȚIE: PatentUS 10,130,701 B2 – document

Inventatorii Erica Bickerton, Sarah Keep și Paul Britton au înregistrat în Statele Unite b…