Acasă Extern Navalny nu va candida la președinția Rusiei

Navalny nu va candida la președinția Rusiei

Oficialii ruși l-au împiedicat pe activistul Alexey Navalny să intre în cursa pentru președinția țării,  potrivit televiziunii de stat RIA-Novosti.

Comisia Electorală Centrală din Rusia (CEC) a respins înregistrarea lui Navalny invocând o condamnare anterioară de deturnare de fonduri, a raportat RIA-Novosti.

„În primul rând, un cetățean care a fost condamnat la închisoare pentru comiterea unei infracțiuni grave sau deosebit de grave și care are o condamnare deosebită pentru această infracțiune nu are dreptul de a fi ales președinte al Federației Ruse”, a declarat membrul CEC Boris Ebzeev.

Decizia nu a fost o surpriză. Propunerea lui Navalny era puțin probabilă pentru că legea rusă împiedică  condamnații penali să candideze pentru o funcție publică.

Susținătorii lui Navalny au declarat că acesta a fost condamnat politic pentru a bloca candidatura lui la președinție.

Activistul opoziției este foarte popular în rândul tinerilor și discursurile sale au avut ca țintă corupția endemică din Rusia și lentoarea economiei. Navalny a devenit cunoscut în timpul protestelor antiguvernamentale pe scară largă din 2011.

Navalny a cerut boicotarea alegerilor din martie 2018 ca răspuns la decizia CEC.

„Anunțăm o grevă a alegătorilor”, a spus Navalny. „Procedura în care suntem invitați să participăm nu este un scrutin. Este vorba doar de Putin și de acei candidați pe care el a ales-o personal, care nu îi reprezintă nici cea mai mică amenințare”.

Președintele Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a se reînscrie în calitate de candidat independent la președinția țării,  în timpul  Conferinței anuale de presă de la Kremlin, desfășurate la începutul acestei luni.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…