Acasă Extern Merkel face primul compromis

Merkel face primul compromis

Angela Merkel a fost de acord să limiteze numărul migranților ca parte a unui compromis pentru formarea coaliției de guvernare.

După 10 ore de negocieri maraton cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Social din Bavaria (CSU) Angela Merkel a convenit pentru prima dată să limiteze numărul solicitanților de azil. CSU a participat în alință cu CDU la ultimele alegeri electorale desfășurate luna trecută și au o lung parteneriat la guvernare.

Cele două părți au căzut de acord asupra unui plafon de 200.000 de imigranți pe an. Acordul dintre cei doi deschide negocierile pentru formarea coaliției de guvernare care vor începe săptămâna viitoare.

Angela Merkel a fost forțată să accepte compromisul întrucât Seehofer a acuzat scorul, sub așteptări, obținut în alegeri ca urmare politicii “cu ușile deschise” pentru refugiați și a amenințat că va scoate partidul CSU din alianța cu creștin-democrații (CDU). Fără sprijinul CSU, Angelei Merkel i-ar fi aproape imposibil să formeze o coaliție cu majoritate parlamentară.

Acum, Merkel poate deschide negocierile pentru o coaliție cu democra-liberalii (FDP) și Partidul Verde.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

După Rusia, Germania anunţă că vor avea un vaccin COVID-19 la toamnă

La numai o zi de la anunţul Rusiei că au un vaccin COVID-19, numit Sputnik-V, Germania afi…