Acasă Extern Marii lideri ai lumii nu l-au felicitat pe Joe Biden ca președintele ales al SUA

Marii lideri ai lumii nu l-au felicitat pe Joe Biden ca președintele ales al SUA

Candidatul democrat Joe Biden s-a autoproclamat președinte doar pe baza proiecțiilor mass-media cu privire la scorul alegerilor prezidențiale din SUA. Donald Trump, președinte în funcție, a făcut declarații cu privire la suspiciuni de fraudare a voturilor și a anunțat că va apela la justiție pentru ca voturile să fie renumărate.

Spre deosebire de unii lideri vest-europeni, de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban care s-au grăbit să posteze sâmbătă și duminică mesaje de felicitare pentru Joe Biden, marii lideri ai lumii nu s-au pronunțat înainte de anunțul oficial privind câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu s-a pronunțat public în privința alegerii noului președinte al Statelor Unite.

Președintele Chinei, Xi Jinping, nu a spus nimic despre victoria lui Joe Biden, chiar dacă a avut o relație tensionată cu Donald Trump.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, aliat apropiat al lui Donald Trump, l-a felicitat pe Joe Biden, dar fără să-l numească președinte ales, relatează The Guardian.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a avut o relație sinuoasă cu Donald Trump, nu a spus niciun cuvânt până acum despre alegerea lui Joe Biden. În schimb, Ministerul de Externe de la Ankara l-a felicitat duminică pe câștigătorul alegerilor prezidențiale din Guineea, dar nu a făcut nicio mențiune despre votul din Statele Unite.

Casa regală a Arabiei Saudite nu a făcut nici un comentariu public, deși țara  depinde puternic de SUA în materie de apărare.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat că așteaptă să vadă ce face Joe Biden înainte de a decide dacă este vreo diferență între el și Donald Trump.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Gemania: Alegeri Bundestag 2021. SPD vrea o coaliție în 3, fără CDU-CSU

Rezultatele alegerilor parlamentare din Germania: SPD 25,7 % CDU/CSU 24,1 % GRÜNE 14,8 % F…