Acasă Extern LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul, a informat marţi un membru al comisiei, relatează agenţia Reuters.

Erdogan a afirmat luni că alegerile locale au fost afectate la secţiile de votare din Istanbul. Partidul său a contestat deja rezultatele în 31 de districte.

Reprezentantul AKP în Comisia Electorală, Recep Ozel, a declarat pentru reporteri că membrii comisiei au fost de acord doar cu renumărarea a 51 de urne de vot din, 21 de districte ale oraşului.

Vicepreşedintele AKP, Ali Ihsan Yavuz, a declarat că partidul său va contesta decizia Comiei Electorale.

„Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată când există atâtea probleme. Vom apela din nou la YSK prin contestarea deciziei”, a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

AKP a cerut de asemenea anularea rezultatului din districtul Buyukcekmece, însă YSK nu a luat nicio decizie în acest sens, a adăugat Ozel.

Poliţia din Istanbul a demarat, marţi dimineaţa, verificare alegătorilor înregistraţi în Buyukcekmece, pentru a vedea dacă sunt cu adevărat rezidenţi ai districtului, a informat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că nu există o cercetare penală.

După renumărarea a 70% din voturi, diferența dintre Ekrem Imamoglu, candidatul Partidului Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, și candidatul AKP, s-a redus de la 25.000 de voturi la 16.000 de voturi.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Secretarul general ONU avertizează privind riscul de divizare a lumii între SUA şi China

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, i-a avertizat pe liderii mondiali cu privire la …