Acasă Extern Jurnalişti Reuters eliberaţi după 500 de zile de închisoare în Myanmar

Jurnalişti Reuters eliberaţi după 500 de zile de închisoare în Myanmar

Doi jurnalişti aflaţi în închisoare în Myanmar, după ce au fost condamnaţi pentru încălcarea unei legi privind protecţia secretelor de stat şi a informaţiilor oficiale, au fost eliberaţi marţi, după ce au petrecut mai mult de 500 de zile în spatele gratiilor, relatează Reuters.

Cei doi reporteri, Wa Lone, de 33 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 29 de ani, au fost condamnaţi în septembrie la şapte ani de închisoare, într-un caz care ridică întrebări cu privire la progresul Myanmarului către democraţie şi a declanşat critici din partea diplomaţilor şi militanţilor pentru drepturile omului.

Preşedintele Win Myint a iertat mii de alţi prizonieri în urma unei amnistii în masă luna trecută. În Myanmar se obişnuieşte ca autorităţile să elibereze deţinuţii din întreaga ţară în jurul perioadei Anului Nou tradiţional, care începe pe 17 aprilie.

Reuters a transmis că cei doi bărbaţi nu au săvârşit nicio infracţiune şi au cerut eliberarea lor.

Înainte de arestarea lor din decembrie 2017, cei doi lucrau la o investigaţie privind uciderea a 10 bărbaţi şi băieţi musulmani Rohingya de către forţele de securitate şi civilii budişti în statul Rakhine din Myanmar, în timpul unei razii a armatei care a început în august 2017.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare carte: Scriitorul Andrei Breabăn își lansează mai multe cărți

UPDATE 1 iulie 2021 Multipla lansare de carte a scriitorului Andrei Breabăn poate fi vizio…