Acasă Politică Jurnalistă asasinată în Malta

Jurnalistă asasinată în Malta

Un blogger proeminent din Malta, Daphne Caruana Galizia, care acuzase guvernul insulei de corupție, a murit într-un atentat cu bombă, potrivit poliției.

Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost ucisă când masina pe care o conducea a explodat când se apropia de locuința sa din Bidnija, lângă Mosta.

Presa locală susține că unul dintre fii ei a auzit explozia și s-au dus la locul atentatului.

Președintele maltez Joseph Muscat, pe care Caruana Galizia l-a acuzat de abateri la începutul acestui an, a denunțat uciderea.

“Eu condamn fără rezerve acest atac barbar asupra unei persoane și asupra libertății de exprimare în țara noastră”, a spus el într-o declarație dată unei televiziuni.

“Toată lumea știe că doamna Caruana Galizia a fost un critic aspru al meu, atât politic cât și personal, așa cum a fost și pentru alții”.

Daphne Caruana Galizia este cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta. A coordonat ancheta Panama Papers din țara sa.

Este incredibil că o jurnalistă incomodă pentru putere a fost asasinată într-o țară membră a Uniunii Europene. Astfel de asasinate sunt întâlnite din când în când în Rusia sau foste state ale URSS cu conduceri politice autocratice nicidecum în state democratice.

Evaluare articol
Mai multe Politică
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Creșterea riscului de război

Riscul confruntărilor politice si economice dintre marile puteri, inclusiv conflictele mil…