Acasă Extern Japonia cumpără sistemul antirachetă

Japonia cumpără sistemul antirachetă

Aflat în vizită în Japonia ca parte a primului său turneu în Asia, în calitate de președinte, Donald Trump a declarat că guvernul japonez “va achiziționa foarte mult echipament militar” din SUA.

Cei doi lideri au avut o conferință de presă, astăzi, la încheierea primei vizite de stat a președintelui Trump în Japonia.

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că țara sa ar putea intercepta rachetele “dacă este necesar”. El a subliniat că apărarea antirachetă se bazează pe “cooperarea juridică” dintre Japonia și SUA

Nu este clar dacă cele două părți au încheiat un contract militară în acest sens, dar cele două țări sunt aliați militari apropiați, SUA menținând mai multe baze militare în Japonia.

În septembrie, Donald Trump a declarat că va permite vânzarea de echipamente militare de înaltă calitate către Japonia și Coreea de Sud. Japonia nu are o armată permanentă, Constituția Japoniei interzice acest lucru, dar menține o forță de autoapărare.

Cei doi lideri și-au reafirmat alianțele și s-au angajat să “se opună amenințării nord-coreene”, a declarat Trump.

În timpul vizitei din Japonia, președintele american a vizitat baza aeriană a SUA de lângă Tokyo și s-a întâlnit cu oameni de afaceri americani, unde a criticat public Japonia pentru deficitul comercial.

În această săptămână Donald Trump va vizita Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Ministrul Mediului a aflat despre poluarea din Bucureşti de pe Facebook

Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus că a aflat despre valorile extrem de ridicate ale…