Acasă Extern Israelul SOMEAZĂ Iranul să-și retragă URGENT trupele din Siria

Israelul SOMEAZĂ Iranul să-și retragă URGENT trupele din Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a somat, marţi, Iranul să retragă efectivele militare din Siria cât mai rapid, în contextul amplificării tensiunilor israelo-iraniene.

„Am auzit o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Ministerului iranian de Externe că ei nu au prezenţă militară în Siria, doar consilieri. Eu i-aş consilia să se retragă rapid de acolo, deoarece noi vom continua politica agresivă în regiune aşa cum am promis”, a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit site-ului Ynetnews.com, cu ocazia ceremoniei de învestire a şefului Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, a respins luni afirmaţiile lui Benjamin Netanyahu că Israelul ar fi efectuat „sute” de raiduri aeriene asupra obiectivelor militare iraniene din Siria.

„Comunicatele Israelului sunt lipsite de fundament şi false, sunt doar o încercare a sioniştilor de a ascunde eşecurile din regiune. Administraţia din Siria a invitat oficiali iranieni doar în scop de consiliere pentru combaterea terorismului”, a declarat Bahram Qassemi.

Benjamin Netanyahu a explicat marţi că principala provocare cu care se va confrunta noul şef al Statului Major sunt activităţile Iranului şi ale aliaţilor acestei ţări.

„În ultimii patru ani, ne-am confruntat cu provocări majore: schimbarea fronturilor în Fâşia Gaza, Siria, Liban şi în alte locuri. A existat un element central: Iranul şi intermediarii terorişti. Am acţionat responsabil şi cu discreţie pentru a-i opri să devină mai puternici pe cei care vor să ne atace”, a spus Netanyahu.

Israelul este nemulţumit de prezenţa militarilor iranieni în Siria şi efectuează frecvent bombardamente pe teritoriul sirian.

5/5 - (2 votes)
Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Poliția olandeză a reținut zeci de persoane în a doua noapte de revolte cauzate restricțiile COVID-19

Cel puțin 40 de persoane au fost reținute în trei provincii din Țările de Jos, în timp ce …