Acasă Extern Israelienii cer demisia lui Netanyahu

Israelienii cer demisia lui Netanyahu

Câteva mii de israelieni au cerut vineri la Tel Aviv demisia premierului Benjamin Netanyahu.

Este prima manifestaţie organizată după ce poliţia a recomandat Procurorului general inculparea sa pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în două dosare, relatează AFP.

Protestatarii, mulţi dintre ei  veniţi împreună cu copiii, s-au adunat în apropierea Teatrului Naţional, fluturând pancarte cu portretul lui Netanyahu cu mesaje în limba ebraică și limba engleză: ”Ministru penal” sau ”Bye Bye Bibi”.

Când unul dintre vorbitorii prezenți la manifestație s-a referit la declarațiile premierului Netanyahu în care acesta îşi susţinea nevinovăţia, protestatarii au scandat ”Mincinos, mincinos”.

De luni de zile, la tel Aviv au loc proteste săptămânale în cursul cărora manifestanţii au cerut inculparea şi demiterea lui Netanyahu.

Netanyahu, în vârstă de 68 de ani, este prim-ministru din 2009 şi dacă va îndeplini durata acestui care se încheie în noiembrie, va bate recordul de longevitate în fruntea guvernului israelian.

Un predecesor a lui Netanyahu, postul premier Ehud Olmert  a demisionat în 2008 în urma unor acuzaţii de corupţie şi a făcut un an şi patru luni de închisoare,fiind eliberat în iulie 2017.

 

5 (100%) 10 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Agenţia pentru Energie Atomică a confirmat că Iranul încalcă Acordul nuclear

Iranul a purificat uraniu peste limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear semnat cu …