Acasă Extern  Israel: Noi proteste anticorupție

 Israel: Noi proteste anticorupție

Protestatarii se adună din nou pe bulevardul Rothschild din Tel Aviv pentru a protestate împotriva corupție guvernului Netanyahu. Este a cincea săptămână de proteste.

Protestatarii se adună pe bulevardul central Rothschild, al orașului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, ca parte a mitingurilor anticorupție din întreaga țară.

Mai mult de 2000 de protestatari au ieșit pe străzile din Tel Aviv sâmbătă noaptea, protestând împotriva corupției guvernului israelian scandând “Bibi, du-te acasă”, “rușine”, “oficiali corupți, mergeți acasă.

Protestele au izbucnit în Israel în urma investigației, care este în desfășurare, împotriva premierului  Netanyahu, care se presupune că a primit cadouri scumpe de la mediile de afaceri pentru a-și promova interesele și a încerca să ajungă la o înțelegere cu conducerea ziarului Yedioth Ahronoth, care a fost de acord să acopere mediatic activitățile guvernului într-un mod pozitiv, în schimbul adoptării unei legi care să limiteze activitățile ziarului Israel Hayom – principalul concurent al Yedioth Ahronoth.

Premierul Netanyahu a fost interogat de poliție de șapte ori în cadrul unei anchete anticorupție deschise împotriva sa și care este în curs de desfășurare.

Netanyahu este suspectat că a primit cadouri scumpe de la mediul de afaceri și că a încercat să ajungă la o înțelegere care încalcă libertatea de exprimare în Israel.

Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost interogat de șapte ori de poliție, în ciuda faptului că a negat în mod repetat orice nelegiuire, explicând că este victima unei campanii de scandaluri create de oponenții săi politici.

Presa locală reflectă poziția lui Netanyahu, spunând că ancheta nu a reușit să adune suficiente dovezi împotriva sa pentru a-l acuza de luare de mită.

Fostul șef al Biroului premierului israelian, Ari Harow, a devenit martor al Parchetului în cele două cazuri de corupție cu care se confruntă Netanyahu, a informat presa locală.

În plus, Netanyahu se poate confrunta cu noi acuzații de presupusă implicare într-un contract cu submarine încheiat cu constructorul german ThyssenKrupp, în valoare de peste un miliard de dolari.

 

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Deșeuri ilegale aduse din Italia în România cu acte false

Comisarii de mediu au descoperit gunoaie importate din Italia și depozitate ilegal în Ineu…