Acasă Intern Guvernul Orban ÎMPRUMUTĂ  bani, dar ELIMINĂ taxa pe active bancare

Guvernul Orban ÎMPRUMUTĂ  bani, dar ELIMINĂ taxa pe active bancare

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat luni că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare.

“Guvernul a fost nevoit să adopte în prima şedinţă o ordonanţă de urgenţă care să permită intrarea în vigoare a unor măsuri necesare pentru echilibrarea bugetului şi pentru încurajarea economiei şi pentru care şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. (…), a spus Dancă la Palatul Victoria.

Ionel Dancă a menţionat că taxa pe active bancare a fost eliminată, iar punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei, fiind eliminată corelarea cu nivelul salariului minim.

Menționăm că, în perioada noiembrie-decembrie, Guvernul Orban a împrumutat de la bănci peste 13 miliarde de lei.

De asemenea, Guvernul Orban, din lipsa de bani, caută motive pentru a nu pune în aplicare Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, adoptată în luna decembrie.

Tot din lipsă de bani, Guvernul Orban nu a virat la sfârșitul lunii decembrie banii pentru plata pensiilor la începutul lunii ianuarie. Casa Națională de Pensii a anunțat printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției , la data de 30 decembrie, că pensiile vor fi achitate începând cu data de 10 ianuarie.

 

Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Moise Guran cheamă la PROTESTE împotriva Guvernului PNL

Moise Guran, recent înscris în USR, susține că eroarea prin care ANAF nu a confiscat peste…