Acasă Economie Goldcorp Inc. vândută cu 10 miliarde de dolari

Goldcorp Inc. vândută cu 10 miliarde de dolari

Compania Newmont Mining Corp a anunţat luni că va cumpăra rivalul Goldcorp Inc, într-o tranzacţie de 10 miliarde de dolari, care va duce la apariţia celui mai mare producător de aur din lume, relatează Reuters.

Tranzacţia este cea de-a doua fuziune de profil, după ce Barrick Gold Corp a cumpărat Randgold Resources Ltd în luna septembrie a anului trecut.

Industria minieră a aurului a ieşit din graţiile investitorilor, în ultimele luni, pentru gestionarea deficitară a capitalului. Acest lucru, combinat cu scăderea rezervelor şi costurile de extracţie mai mari, au determinat companiile miniere să caute să îşi eficientizeze costurile.

Compania combinată este aşteptată să producă 6-7 milioane uncii de aur în următorii zece ani. În 2017, Newmont a produs 5,3 milioane uncii de aur, în timp ce Goldcorp a extras 2,6 milioane uncii.

Rezervele şi resursele companiei combinate vor fi cele mai mari din sectorul aurului şi vor fi situate în jurisdicţii miniere favorabile din America, Australia şi Ghana, au spus companiile.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

How Viktor Orban Puts Democratic Tools to Authoritarian Use

In his visit to the White House last month, Hungarian Prime Minister Viktor Orban, who pro…