Acasă Diverse Germanul ”James Bond”

Germanul ”James Bond”

Werner Mauss un spion de top, cunoscut ca germanul James Bond, a fost condamnat pentru evaziune fiscală.

Instanța germană i-a înmânat lui Werner Mauss o sentință de condamnare la doi ani cu suspendare pentru evaziune fiscală și i-a impus să doneze 250.000 de euro pentru acte de caritate.

Mauss a fost acuzat că a ascuns în conturi offshore 15 milioane de euro. Procurorii au cerut condamnare de șase ani și trei luni, cu executare. Judecătorul Markus van den Hoevel a spus că atunci când a decis, a ținut seama de “realizările impresionante” ale lui Mauss.

Mauss, în vârstă de 77 de ani, are o carieră impresionantă. Fostul spion german nu a fost surprins niciodată în imagini și a avut numeroase pseudonime, a declarat agenția germană de știri DPA. El a încercat să-și protejeze fața de camerele de luat vederi în cursul procesului său a început în 2016.

Procurorii care au fundamentat cazul au depus la dosar numeroase conturi bancare din Luxemburg, Liechtenstein și Bahamas, în care Mauss a fost acuzat că ascunde peste 15 milioane de euro.

Mauss a susținut că acele conturi au fost create de ofițerii de informații occidentali și israelieni la mijlocul anilor 1980 pentru a finanța operațiuni de securitate. Însă, argumentul potrivit căruia acordurile confidențiale l-au împiedicat să-și construiască o apărare corectă a fost respins de instanță.

Evaluare articol
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Palestinienii din Gaza au lansat rachete asupra Israelului

Trei rachete au fost trase din Fâșia Gaza spre Israel luni dimineața devreme, una din rach…