Acasă Diverse Germanul ”James Bond”

Germanul ”James Bond”

Werner Mauss un spion de top, cunoscut ca germanul James Bond, a fost condamnat pentru evaziune fiscală.

Instanța germană i-a înmânat lui Werner Mauss o sentință de condamnare la doi ani cu suspendare pentru evaziune fiscală și i-a impus să doneze 250.000 de euro pentru acte de caritate.

Mauss a fost acuzat că a ascuns în conturi offshore 15 milioane de euro. Procurorii au cerut condamnare de șase ani și trei luni, cu executare. Judecătorul Markus van den Hoevel a spus că atunci când a decis, a ținut seama de “realizările impresionante” ale lui Mauss.

Mauss, în vârstă de 77 de ani, are o carieră impresionantă. Fostul spion german nu a fost surprins niciodată în imagini și a avut numeroase pseudonime, a declarat agenția germană de știri DPA. El a încercat să-și protejeze fața de camerele de luat vederi în cursul procesului său a început în 2016.

Procurorii care au fundamentat cazul au depus la dosar numeroase conturi bancare din Luxemburg, Liechtenstein și Bahamas, în care Mauss a fost acuzat că ascunde peste 15 milioane de euro.

Mauss a susținut că acele conturi au fost create de ofițerii de informații occidentali și israelieni la mijlocul anilor 1980 pentru a finanța operațiuni de securitate. Însă, argumentul potrivit căruia acordurile confidențiale l-au împiedicat să-și construiască o apărare corectă a fost respins de instanță.

Evaluare articol
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Mişcarea „Vestele Galbene” a ajuns în Israel: Cel puţin 10 persoane au fost arestate

Cel puţin 10 israelieni au fost arestaţi în urma unor proteste inspirate de Mişcarea franc…