Acasă Economie Fraudă la Crucea Roșie

Fraudă la Crucea Roșie

Crucea Roșie a confirmat că peste 5 milioane de dolari obținuți din donații au fost fraudați în timpul epidemiei Ebola din Africa de Vest.

Auditorii au constatat că stocurile de medicamente au fost raportate ca fiind mai mari decât în realitate, au fost plătite salarii unor lucrători inexistenți și au fost decontate facturi vamale false.

Epidemia de Ebola a avut loc între anii 2014 și 2016 și a curmat peste 10.000 de vieți.

Aducerea sub control a epidemiei a necesitat o operațiune umanitară masivă, costând în finanțarea cu sute de milioane de dolari. Deoarece Ebola s-a răspândit în Liberia, Sierra Leone și Guineea, Crucea Roșie din Geneva a furnizat donații financiare de aproximativ 100 de milioane de dolari societăților naționale de Cruce Roșie din fiecare dintre aceste țări.

Ancheta efectuată de auditorii de la Crucea Roșie a arătat că în Liberia au dispărut 2,7 milioane de dolari în livrări frauduloase sau în salarii pentru lucrători inexistenți.

În Sierra Leone, personalul din cadrul Crucii Roșii se pare că a colaborat cu muncitorii băncilor locale pentru a frauda peste 2 milioane de dolari, în timp ce în Guineea, unde investigațiile sunt în desfășurare, aproximativ 1 milion de dolari au dispărut prin facturi vamale false.

Crucea Roșie a declarat că a introdus reguli financiare mai stricte și a promis că va verifica personalul din cadrul Crucii Roșii implicat în contabilitate.

Crucea Roșie este cea mai cunoscută organizație umanitară din lume, iar descoperirea acestei fraude afectează încrederea donatorilor și îi dăunează imaginii.

5 (100%) 11 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Victor Ponta ar vrea să fie viitorul premier al României uitând de victimele de la Colectiv

Fostul premier Victor Ponta, actualmente președinte al unui partiduleț de strânsură,  ar v…