Acasă Tehnologie Fără Zhores Alferov, SUA nu ar fi avut internet și smartphone-uri

Fără Zhores Alferov, SUA nu ar fi avut internet și smartphone-uri

Zhores Alferov, celebrul fizician rus care a inventat semiconductorii avansaţi, a murit la vârsta de 88 de ani.

Studiul lui Zhores Alferov, câştigătorul premiului Nobel, a dus la crearea lumii interconectate de astăzi.

Zhores Alferov a fost unul dintre cei mai premiaţi academicieni din Rusia care şi-a menţinut convingerea privind progresul ştiinţific. De asemenea, a fost un patriot care a servit în parlamentul Rusiei pentru ultimii 24 de ani din viaţa sa şi care a descoperit hetero structurile prin care impulsurile electrice puteau fi accelerate fără a produce prea multă căldură. Această descoperire a fost critică în dezvoltarea fibrelor optice, a laserelor şi circuitelor prezenţe astăzi atât în smartphone-uri, cât şi în alte dispozitive moderne care au împânzit lumea, potrivit Financial Times.

„Tot ce a fost făcut pentru omenire, în principiu, a fost făcut datorită ştiinţei,” a spus Zhores Alferov.

Premiul Nobel din 2000 i-a fost acordat lui Zhores Alferov împreună cu alţi doi cercetători americani, Herbert Kroemer şi Jack Kilby. Studiul celor doi americani – Herbert Kroemer şi Jack Kilby- a inaugurat o restructurare a societăţii pe care acum o numim societatea postindustrială şi informaţională. Chiar dacă internetul era abia la început, Zhores Alferov a avertizat privind rezultatele cu potenţial negativ.

“Mijloacele electronice mass-media, o armă foarte puternică, ajunge câteodată pe mâinile unor oameni necinstiţi şi iresponsabili,” a spus Zhores Alferov.

Distribuie pe:
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Parlamentul European solicită eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru români 

Cetăţenii români, croaţi, ciprioţi şi bulgari sunt în continuare obligaţi să deţină viză p…