Acasă Extern Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a avut o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

“Brexitul se va produce şi trebuie să se producă, întrucât poporul Marii Britanii este suveran”, a declarat Donald Trump în cursul vizitei de stat la Londra.

“Vom avea un acord comercial fenomenal, sunt sigur de acest lucru”, a subliniat liderul american, potrivit CNN, cu ocazia întrevederii cu premierul Theresa May, desfăşurată marţi, în a doua zi a vizitei în Marea Britanie. Luni, Donald Trump şi Prima doamnă a SUA, Melania Trump, au fost primiţi de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham.

În cursul zilei de marţi, Donald Trump a avut şi o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit. “O întâlnire bună cu preşedintele Trump – el crede cu adevărat în Brexit şi îi place foarte mult vizita la Londra”, a transmis Farage prin Twitter, potrivit Sky News.

În cursul vizitei de stat, la Londra au avut loc o serie de proteste faţă de prezenţa liderului de la Casa Albă. Primarul Londrei, Sadiq Khan, unul dintre liderii Partidului Laburist (opoziţie), a afirmat că oamenii au dreptul să protesteze. “Lumea articulează preocupările pe care le avem faţă de valorile pe care le preţuim”, a spus Khan. Anterior, primarul Londrei afirmase că Donald Trump nu trebuie primit pe covor roşu şi îl catalogase “ameninţare globală” şi “simbol al forţelor de extremă-dreapta”. Donald Trump l-a numit “ratat” pe Sadiq Khan, care a replicat că liderul SUA este ca un “copil”.

Pe fondul controverselor, Donald Trump a anunţat public că a refuzat o întrevedere pe care i-ar fi cerut-o Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic.

“Corbyn este o forţă negativă, la fel ca şi primarul Londrei, Sadiq Khan”, a acuzat Donald Trump.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Victor Ponta ar vrea să fie viitorul premier al României uitând de victimele de la Colectiv

Fostul premier Victor Ponta, actualmente președinte al unui partiduleț de strânsură,  ar v…