Acasă Extern Donald Trump îl susține în continuare pe Boris Johnson după decizia Curţii Supreme britanice

Donald Trump îl susține în continuare pe Boris Johnson după decizia Curţii Supreme britanice

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat susţinerea pentru premierul britanic Boris Johnson şi a respins ipoteza demisiei acestuia pe fondul invalidării de către Curtea Supremă a Marii Britanii a deciziei liderului britanic de suspendare a Parlamentului de la Londra.

Întrebat în cursul unei conferinţe de presă despre situaţia din Marea Britanie, inclusiv în legătură cu o posibilă demisie a lui Boris Johnson, acţiune solicitată de opoziţia britanică, Donald Trump a răspuns: “Îl ştiu bine, nu va pleca nicăieri”, relatează postul BBC News.

“Face o treabă fantastică, nu uşoară, dar face o treabă foarte bună,” a adăugat preşedintele american, afirmând că premierul britanic îi este “prieten”.

Donald Trump a mai declarat că este nevoie de un lider ca Boris Johnson pentru a finaliza procesul Brexit.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunţat marţi că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic şi oferă mai multe şanse parlamentarilor de a bloca planurile premierului privind scoaterea Marii Britanii din UE fără un acord.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

CORONAVIRUS TREATMENT FOUND: A drug used for 70 years against malaria is EFFICIENT against coronavirus

A common chloroquine treatment, used for 70 years against malaria, has shown efficacy agai…