Acasă Diverse Decizie istorică a Comisiei Europene: Alimentele nocive vor dispărea de pe piaţă, din 2021

Decizie istorică a Comisiei Europene: Alimentele nocive vor dispărea de pe piaţă, din 2021

Potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană, toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze acizii trans din alimente – cele mai nocive grăsimi, responsabile de zeci de mii de decese anual.

Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente- responsabile pentru declanşarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebrale, a diabetului, cancerului şi Alzheimer- afecţiuni ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Acest tip de acizi poate fi găsit în margarină, produse de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjituri, biscuiţi, popcorn pentru microunde, chipsuri, mâncarea semi-preparată sau supe la plic.

Toate statele blocului comunitar sunt obligate să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conţinutul produselor alimentare.

Regulamentul Comisiei Europene obligatoriu în toate statele membre la finalul acestei luni, iar după 1 aprilie 2021 produsele alimentare care nu respectă normele europene nu vor mai putea fi introduse pe piaţă.

În România, se estimează că alimentele bogate în acizi trans duc la apariţia unor boli care ucid anual aproximativ 3.000 de români.

Danemarca, Elveţia, Austria, Islanda, Norvegia şi Ungaria au introdus deja în legislaţia proprie limita de 2g de acizi trans / 100g de grăsimi în alimentaţie, înainte ca Bruxelles-ul să o impună.

În Germania, Olanda şi Marea Britanie s-a negociat cu procesatorii scăderea voluntară a conţinutului de acizi trans.

5 (100%) 8 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea…