Acasă Intern Decizie CCR: Secția specială de investigare a magistraților este constituțională

Decizie CCR: Secția specială de investigare a magistraților este constituțională

Curtea Constituțională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență privind operaționalizarea Secției speciale de investigare a magistraților nu încalcă legea fundamentală, respingând astfel criticile PNL și USR, a declarat un judecător la finalul ședinței.

Potrivit unor surse din cadrul CCR, decizia a fost luată cu 6 voturi în favoarea Secției și 3 voturi ”împotrivă. Judecătorii care au votat împotriva OUG de operaționalizare a Secției au fost Livia Stanciu, Ștefan Minea și Daniel Morar.

Înființarea Secției speciale de anchetare a magistraților a fost făcută în 2017, prin modificarea legii privind organizarea judiciară, una dintre legile justiției. Atacată la Curtea Constituțională, noua prevedere a primit undă verde în ianuarie 2018. După ce legea a întrat în vigoare, în iulie 2018, Guvernul a adoptat, în octombrie, o Ordonanță de Urgență prin care a fost operaționalizată secția specială în cadrul Parchetului General care va ancheta cauzele cu magistrați (detalii aici). Ordonanța de urgență a fost apoi adoptată și de Parlament, iar PNL și USR au atacat legea la Curtea Constituțională în decembrie 2018.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Norica Nicolai, mesaj pentru Guy Verhofstadt: Vei veni la Bucureşti să sprijini copiii securiştilor

Norica Nicolai i-a transmis lui Guy Verhofstadt că se pregăteşte să vină la Bucureşti pent…