Acasă Extern Danemarca are primul antisubmarin

Danemarca are primul antisubmarin

După 14 ani, Danemarca se pregătește să lanseze primul antisubmarin în ​​Marea Baltică și în Ocenul Arctic.

Acțiunea face parte din decizia recentă a parlamentului danez de a consolida cheltuielile pentru apărare, a relatat ziarul Ingenioren.

De peste un deceniu cele două submarine ale Marinei Daneze au fost scoase din funcțiune după ce majoritatea parlamentară a decis să desființeze capacitatea privind anti-submarinele. Începând cu anul 2004, statul scandinav nu a avut capacitatea de a se proteja de submarinele străine dacă acestea s-ar fi aflat în apele maritime daneze, așa cum spus Commodore John Riber Nordby, în 2014.

“Capacitatea noastră existentă este inadecvată pentru o propriilor ape”, a declarat pentru Ingenioren vice-amiralul Torben Mikkelsen, șeful personalului naval.

Datorită noului acord de apărare, care a subliniat faptul că Rusia este principala amenințare la adresa politicii externe, Danemarca va recupera capacitatea anti-submarină pentru prima dată în ultimii 14 ani.

În timp ce trei dintre fregatele și navele de sprijin ale flotei militare daneze vor fi modernizate pentru a putea participa la u război anti-submarin, unele dintre elicopterele daneze Seahawk vor fi dotate cu sonare pentru a-și spori capacitatea.

Ministerul danez al apărării a căutat să recupereze capacitatea sa antisubmarin în 2012, când a fost decis să cumpere nouă elicoptere MH-60R Seahawk, care au fost dezvoltate pentru a putea vâna submarine.

Dotarea Danemarcei cu anti-submarin a fost intensificată de presupusul “submarin rusesc” din în arhipelagul de la Stockholm, din 2014, când au fost dezvăluite neajunsuri flagrante în apărarea nordică.

“Cred cu siguranță că activitatea militară a Rusiei a făcut politicienii să vină cu alte idei”, a declarat pentru Ingenioren maiorul Karsten Marrup, șeful centrului pentru operațiunile aeriene din cadrul Academiei de Apărare.

În plus, Danemarca a susținut că a observat submarine “presupuse a fi ostile” în apele arctice strategice din jurul Groenlandei. O analiză a apărării din 2016 a subliniat incapacitatea Danemarcei de a detecta și de a descuraja submarinele în mările arctice înghețate.

“Am început să ne gândim la submarinele care navighează în jurul Groenlandei. Ar putea fi relevant să investigăm ce se întâmplă în fiordurile Groenlandei”, a spus Marrup.

La începutul acestui an, guvernul danez a crescut cu 20% a bugetului apărării pentru următorii șase ani. Primul ministru Lars Lokke Rasmussen a subliniat faptul că  Danemarca dorește să devină “membru NATO de bază” și a mărit cheltuielile de apărare pentru a se adapta mai bine cerințelor Alianței.

Majorarea va permite Danemarcei să-și mărească cheltuielile pentru apărare până la 1,3% din PIB (de la 1,17%, dar cu mult sub nivelul de 2% al NATO).

5 (100%) 11 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

The Limits of European Influence in Palestine and Israel

The EU’s twin policy of peacemaking and state building in the Middle East is unachievable.…