Acasă Extern Cuba a transmis SUA o notă de protest

Cuba a transmis SUA o notă de protest

Cuba a transmis, miercuri, o notă de protest către diplomatului american din Havana, în legătură cu crearea de către Administrația Trump a unei entități pentru Internet în Cuba, despre care a spus că este o încercare de a încălca suveranitatea sa și de a desfășura activități subversive.

Departamentul de Stat al SUA a declarat săptămâna trecută că a convocat un grup de lucru pentru a promova “fluxul liber de informații” pe insula comunistă pro-rusă, care are una dintre cele mai scăzute rate de penetrare a internetului în lume. Grupul va examina modalități de “extindere a accesului la internet și a presei independente”, a spus acesta.

“Nota Ministerului cubanez de Externe a cerut guvernului S.U.A. să înceteze acțiunile sale subversive, intervenționiste și ilegale împotriva Cubei … și o invită să respecte suveranitatea Cubei”, a afirmat ministerul cubanez într-o declarație.

Ministerul cubanez de Externe a transmis această notă lui Lawrence Gumbiner, la Ambasada SUA din Havana.

Nota a fost transmisă în ziua în care președintele american, Donald Trump, s-a adresat Congresului și a subliniat sancțiunile administrației sale cu privire la ceea ce el a numit “dictatura comunistă și socialistă a Cubei și a Venezuelei”.

Relațiile dintre Statele Unite și Cuba s-au înrăutățit de la preluarea mandatului de președinte al țării de către Donald Trump. Administrația Trump a adoptat o politică mai strictă în relația cu Cuba, cu scopul da a  împinge Havana să spre deschidere economică și socială.

Ca urmare a noii atitudini politice a SUA, Cuba a extins accesul la internet, introducând hotspoturi Wi-Fi în spațiile publice din întreaga țară și conectând mai multe locuințe la internet. Au apărut și o mulțime de știri independente, bazate pe web, care s-au desprins de monopolul mass media de stat, care domină Cuba de o jumătate de secol.

 

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Restricţii în România, împotriva coronavirusului: Evenimentele cu peste 1.000 de oameni, interzise. Meciurile de fotbal vor fi fără spectatori. Condiţiile în care se închid şcolile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că toate ş…