Acasă Diverse CIA a ajutat la oprirea unui atac terorist în Rusia

CIA a ajutat la oprirea unui atac terorist în Rusia

Teroriștii intenționau să desfășoare mai multe atentate sinucigașe, sâmbătă, în St Petersburg.

Informațiile furnizate de CIA au ajutat serviciile de securitate rusească să identifice grupul terorist care intenționa să efectueze un atentat în catedral Kazan din St Petersburg, a declarat Kremlinul.

Atacul terorist a fost planificat să aibă loc sâmbătă, au spus oficialii ruși.

Președintele Vladimir Putin l-a sunat și i-a mulțumit lui Donald Trump pentru intervenția CIA, a afirmat Kremlinul.

Vladimir Putin i-a spus Președintelui Trump că serviciile speciale ale Rusiei vor transmite informații despre amenințările teroriste omologilor lor americani, se afirmă în declarație.

Serviciul rus de securitate FSB a declarat că  vineri a reținut șapte membrii ai unei celule de susținători ai Statului Islamic și a confiscat o cantitate semnificativă de explozibili, arme și literatură extremistă.

Celula intenționa să efectueze un atac sinucigaș, sâmbătă, la o instituție religioasă și să omoare credincioșii, a declarat FSB.

Grupul pregătea explozii care vizau Catedrala Kazan și alte locuri publice din oraș, se afirmă în declarația de la Kremlin.

Președintele Putin a cerut președintelui SUA să transmită mulțumirile directorului CIA și operatorilor implicați, se adaugă în declarație.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a confirmat că Președintele Trump și omologul său rus au discutat duminică.

Distribuie pe:
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Artificial intelligence development becomes Russia’s highest priority

Even if  (AI) development becomes Russia’s highest priority, Moscow has no chance of catch…