Acasă Diverse Căsuţe pentru orfani construite de Mănăstirea Turnu

Căsuţe pentru orfani construite de Mănăstirea Turnu

Trei căsuţe care vor găzdui 18 copii orfani sunt ridicate, în această perioadă, la Mănăstirea Turnu din județul Prahova, cu bani din donaţii şi fonduri proprii. Reprezentanţii lăcaşului sunt de părere că în două luni lucrările vor fi terminate, relatează Mediafax.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Mănăstirea Turnu a primit autorizaţia de construire pentru căsuţe destinate copiilor orfani.

Lucrările au început în scurt timp pe terenul care se află peste drum de vechile chilii. Părintele Pavel a declarat că aici se vor construi trei locuinţe destinate unui număr de 18 copii fără părinţi.

„Aici se vor construi trei căsuţe pentru copii orfani. Trei căsuţe de tip familial. Fiecare căsuţă pentru şase copii. Acest proiect este realizat de către mănăstire cu donaţii şi fonduri proprii (…)Fiecare căsuţă este prevăzută să adăpostească câte şase copii, doi copii în fiecare cămăruţă, fiecare cămăruţă este prevăzută cu o baie şi are o sală de mese şi bucătărioară. Există şi o cămăruţă pentru supraveghetor.

Proiectul se realizează sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat părintele Pavel.

Potrivit acestuia, lucrările sunt în grafic şi vor fi gata în două luni. Locuinţele nu au etaj, iar copilaşii care vor ajunge aici vor fi supravegheaţi în permanenţă.

„Este o perioadă în care centrele de plasament se vor închide şi copiii din centrele mari de plasament se vor muta în astfel de căsuţe de tip familial. Noi am început o colaborare cu DGASPC Prahova. Iniţial, prin cabinetul nostru de stomatologie. Medicul stomatolog care lucrează la cabinet, de aproximativ un an de zile, realizează consultaţii şi tratamente copiilor orfani de la casele de plasament din Prahova”, a spus părintele Pavel de la Mănăstirea Turnu.

Lucrările nu se vor termina aici. „Ne-am gândit să realizăm şi un centru de zi pentru că aceşti copii, să aibă parte după orele de şcoală de o educaţie specială, de realizare a temelor, activităţi culturale, pictură, muzică şi activităţi sportive şi recreative. Mănăstirea deţine destul de mult teren împrejur şi ne gândim la un teren de sport”, a afirmat reprezentantul lăcaşului.

Cele trei căsuţe vor avea toate câte un nume după ce Mănăstirea a realizat un concurs prin care a rugat credincioşii să vină cu propuneri. Câştigătorii nu au fost, încă, desemnați.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…